Toiminta
Diakonia

 

diakonia_t.jpg

Kun kohtaat elämässäsi vaikeuksia tai joudut tilanteisiin, joissa koet tarvitsevasi ulkopuolisen apua, voit ottaa yhteyttä seurakunnan diakoniatyöntekijään. Hän pyrkii auttamaan kuunnellen, keskustellen, rinnalla kulkien ja tukien, jotta matka eteenpäin helpottuisi. Yhteyttä voit ottaa, koskipa asiasi hengellistä, henkistä tai aineellista avun tarvetta.

Ota rohkeasti yhteyttä:

Tulemalla vastaanotolle, puhelimitsepyytämällä käymään kotonasi tai kun haluat rohkaisua lähteä mukaan seurakunnan toimintaan ja/tai vapaaehtoiseksi. Diakoniatoimisto avoinna sopimuksen mukaan, Anniina Lintilä p. 0400 984157, sähköposti: anniina.lintila(at)evl.fi. Anniina Lintilä vanhempainvapaalla 13.12.2017 alkaen.

Toimintaa:

 • Sydänkerho joka 2.torstai seurakuntakodissa
  klo 11.30-13.
 • Ryhmä neurologisesti sairastuneille.
 • Syntymäpäiväjuhla 70-vuotiaille, syntymäpäivä-tervehdykset 75 -, 80 -, 85 -, 90 vuotta ja yli täyttäville
 • Retket ja leirit/leiripäivät
 • Juhlat ja eri tilaisuudet
 • Yhteisvastuukeräys, myyjäiset ja eri tapahtumat varojen keräämiseksi
 • Rovastikunnallisia retkipäiviä, leirejä ja kirkkopyhiä eri ryhmille
 • Perheasiain neuvottelukeskus 08-425 990 ajanvaraus ma-to klo 12-13. Os. Terveystie 11, 84100  Ylivieska
 • Palveleva puhelin 01019-0071 päivystys klo 20-23. sekä verkkoauttamiskanava evl.fi/palvelevanetti

Varhaisnuoriso- ja nuorisotyö

 

Nuorisotoimisto ja nuorisotilat sijaitsevat osoitteessa Rantatie 13.  Nuorisotyönohjaaja vastaa varhaisnuoriso- ja nuorisotyöstä seurakunnassa  Hänet tavoittaa numerosta 040-5583267. Nuorisotyönohjaaja Ari-Pekka Paananen virkavapaalla 31.7.2018 saakka.

 

Varhaisnuorisotyö

 

Varhaisnuorisotyön tehtäväalueeseen kuuluvat 7-13 vuotiaat lapset ja nuoret. Toimintaa ovat mm. varhaisnuorten kerhot ja leirit.

Varhaisnuorten leirit Järj. kunta ja seurakunta.

10-synttärit ovat vuosittainen juhla, jonka seurakunta järjestää kaikille samana vuonna 10 vuotta täyttäville lapsille. Kymppisynttärit järjestetään vuosittain. Seurakunta kutsuu synttäreille koko ikäluokan ja osallistumisprosentti on joka vuosi lähes sata.

Resized_IMG-20160927-WA0000.jpeg

Olopelikerho tiistaisin klo 16-18.

Nuorisotyö

 

Nuorisotyö eli 14-vuotiaiden ja sitä vanhempien kanssa tapahtuva toiminta käsittää rippikoulutyön ja perinteisen nuorisotyön.

Rippikoulut alkavat tammikuussa ilmoittautumisella, jolloin nuori saa itselleen rippikoulukortin. Rippikoulukorttiin kerätään merkkejä eri tapahtumien suorittamisesta, kuten messu, sanajumalanpalvelus, kinkerit, musiikkitilaisuus, nuorten konsertti ym.

Su 28.1.2018 Messu kirkossa klo 10, jonka jälkeen kahvitarjoilu, rippikouluinfo ja rippikouluun ilmoittautuminen seurakuntakodissa (v 2003 tai sitä ennen syntyneille). Vanhempia kutsutaan myös mukaan!

Rippikouluviikko 4.-8.6.2018 seurakuntakodissa

Rippikoulun konfirmaatio Reisjärven kirkossa Su 10.6.2018 klo 10.

 

Nuorisotyön toimintaa ovat mm. nuorten illat, avoimet ovet, isoskoulutus, konsertit, peliturnaukset sekä osallistuminen muiden seurakuntien järjestämiin konsertteihin ja tapahtumiin.

Nuorten illat ovat perjantai-iltaisin seurakunnan nuorisotiloissa klo 18-19 ja ne ovat tarkoitettuja 7-luokkalaisille ja sitä vanhemmille nuorille.  Nuorten illoista vastaa nuorisotyönohjaaja sekä joskus nuoret. Nuorten iltoihin jokainen nuori voi tuoda omia ideoitaan ja ehdotuksiaan mitä haluaisi käsiteltävän (tark. ajat kirkollisista ilmoituksista).

Olo ilta lauantai-iltaisin seurakunnan nuorisotiloissa klo 18-21, 7-luokkalaisille ja sitä vanhemmille nuorille. Illan aikana voi pelailla lautapelejä tai biljardia, kuunnella gospel musiikkia, kahvitella, jutella ja keskustella tai viettää muuten vaan aikaa toisten nuorten kanssa (tark.ajat kirkollisista ilmoituksista)

Isoskoulutus/kerhonohjaaja koulutus on kahden lukuvuoden mittainen koulutus, jonka käyneet voivat toimia seurakunnan rippileireillä ja varhaisnuorten leireillä isosena sekä kerhonohjaajana. Isoskoulutukseen voi tulla käytyään rippikoulun. Isoskoulutus käsittää neljä viikonloppua sekä muutamia yksittäisiä iltoja. Isoseksi haluavan on osallistuttava isoskoulutukseen

ABI -parkki: keväällä 2009 aloitettu ABI -parkki jatkuu ylioppilaskirjoitusten aikaan lukiollajonne kirjoituksista tulevat voivat halutessaan tulla kahvikupin ääressä purkamaan ajatuksiaan kokeesta.

Lisäksi järjestämme konsertteihin ja muihin nuorten tapahtumiin matkoja, mm. Maata Näkyvissä–festarit, Ristirock, sählyturnaukset, seurakuntavierailut ym. Kirkollisista ilmoituksista sekä koulujen ilmoituksista saa lisää tietoa viikottaisista toiminnoista

Tervetuloa mukaan seurakuntanuorten toimintaan

 

Musiikkityö

 

”Runsaasti asukoon teissä Kristuksen sana; opettakaa ja neuvokaa toinen toistanne kaikessa viisaudessa, psalmeilla, kiitosvirsillä ja hengellisillä lauluilla, veisaten kiitollisesti Jumalalle sydämissänne.” Kol. 3:16 

Musiikkityön tehtävänä on vastata seurakunnan musiikkielämästä. Tärkein tavoite on seurakunnan jumalanpalveluselämän rikastuttaminen. Jokaviikkoinen messu/jumalanpalvelus on seurakuntaelämän keskus. Musiikkityö kattaa myös seurakunnan kirkolliset toimitukset, hartaudet, kuoroelämän, erilaiset musiikkitapahtumat ja kristillisen musiikkikasvatuksen.

Kuorotoiminta 

Lapsikuoro Silmut alkaa 7.9.2017 torstaisin seurakuntakodissa klo 15.30-17.00.

 

Kirkkokuoro alkaa 7.9.2017 torstaisin seurakuntakodissa klo 19-20.30.

Tule mukaan hyvän harrastuksen pariin

Urut

Reisjärven kirkossa on Kangasalan urkutehtaan v. 1981 valmistuneet 16-äänikertaiset mekaaniset urut, opusnumeroltaan 1014. 

 

vs.kanttori Anni Hilliaho p. 040 5514943, sähköposti: anni.hilliaho(at)evl.fi. Työpäivät to-su.

 

Päiväkerho- ja perhetyö

 

Päiväkerhot 3-6-vuotiaille lapsille järjestetään seurakuntakodin päiväkerhotiloissa. Päiväkerhot 3 vuotiaille 2 ryhmää ma ja ke, 4-5 vuotiaille 3 ryhmää ma-ke.
Iloitsemme päiväkerho- ja perhekerhotyössä siitä, että reisjärveläiskodit ottavat seurakunnan tarjoamat palvelut niin myönteisesti vastaan, kävijöitä on kerhoissamme runsaasti.
 
Päiväkerhoissa on hartaushetki, musiikkituokio, käden työ, satutuokio, liikuntaleikkejä, vapaata leikkiä ja isompien kerhoissa ulkoillaan aina lopuksi. Päiväkerhoihin ilmoittautuminen on toukokuussa. Vapaita paikkoja voi kysellä pitkin kerho kauden!
 
Perhekerho kokoontuu joka toinen viikko seurakuntakodin päiväkerhotiloissa tiistaisin klo 9.30-11.00. Perhekerhossa liukuva tuloaika klo 9.30-10.00 jolloin on tarjolla aamupala. Toiminnassa pyrimme vastaamaan perheiden toiveisiin, mikä onkin aika haastavaa tänä aikana. Hiljentyminen kristillisen sanoman äärellä, musiikki (laulut, lorut yms.) sekä samanlaisten kokemusten jakaminen ovat osa jokaista kerhoa. Perhekerhoon ei tarvitse ilmoittautua.
 

Päivä-ja perhekerhon lisäksi järjestämme

-perhekirkkoja
-retkiä
-juhlia
-eri kirkollisiin juhlapyhiin liittyviä tapahtumia esim. lasten pääsiäishartaus
-toimintapäiviä
 
TULE ROHKEASTI TOIMINTAAMME MUKAAN!
 
Lisätietoja saa lastenohjaaja  puh. 040-5368835
Lastenohjaaja Marja-Leena Tikka virkavapaalla 4.12.2017-31.8.2018.
 
Perhekerhosta vastaa diakoni ja lastenohjaaja.

 

Kehtoluokkatyö

Lähetämme syntymäpäivätervehdykset yksi, kaksi, kolme vuotiaille lapsille, sekä neljävuotiaille lapsille lisäksi pienen kirjalahjan.

Pyhäkoulutyö

Pyhäkoulut toimii Köyhänperällä pyhäkoulunopettajan kotona.

 

REISJÄRVEN SEURAKUNNAN JOULUTERVEHDYS 2013

Joululehti